Nilssons Konditori

Nyheter

Julens vackraste julkula

Posted on

Hos oss hittar du julens finaste och godaste, kula. Vackert glansig och består av apelsin- och mandarinbavaroise, nougatmousse och nougatcrisp på browniebotten.

Ring 0491-101 67 för att förbeställa. De har en tendens att ta slut.

Finaste och godaste julklappen

Posted on

Beställ julens delikataste julklapp hos oss – en ask fylld med smakrikt hantverk. Vi har tio olika praliner i vårt sortiment. Ring eller maila in din förbeställning till 073-336 78 87 alt. lindanilssonskonditori@telia.com

Vi ser fram emot din beställning!

Gelette

Posted on

Bara en vecka efter vår nylansering är galetterna redan en succé. Men vad är då en galette?

Galette är en bovetepannkaka som har sitt ursprung på den franska halvön Bretagne. Där serveras den ofta med Emmentalerost, rökt skinka och stekt ägg – det kan även kallas en klassisk fransk fyllning. Galetten känns igen på dess grövre textur och frasiga kanter. Galetten är även helt glutenfri.

Hjärtligt välkomna till oss för att avnjuta denna fantastiska anrättning. 

Meny

Ägg och lufttorkad skinka
Stekt ägg, emmentalerost, lufttorkad skinka och ruccola, 129:-

Salami
Emmentalerost, fänkålssalami, rödlök, färsk timjan, grillad chèvre, rostade solrosfrön, honung och ruccola, 169:-

Lammfärsbiff
Emmentalerost, vitlöksmarinerade champinjoner, karamelliserad lök, crème fraiche, dragon, bladpersilja, lammfärsbiff och ruccola, 169:-

Chèvre
Emmentalerost, karamelliserad lök, körsbärstomater, grillad chèvre och ruccola, 149:-

Lax
Emmentalerost, varmrökt lax, pepparrotscreme, rödlök, fetaost och ruccola, 169:-

Skagen
Emmentalerost, skagenröra, ruccola, citron och dill, 169:-

Kyckling
Emmentalerost, kyckling, bacon, körsbärstomater, fetaost, vitlöksdressing och ruccola, 169:-

Barngalette
Emmentalerost, parmaskinka och ruccola, 69:-

Crêpes

Sylt, grädde och glass

Vår egengjorda sylt och vispad grädde och en kula vaniljglass och valfri topping

Citron

Smör, socker och pressad citron 69:-

Pizzafredag och Black Friday

Posted on

På fredag, 24/11, är det ”Pizzafredag” och Black Friday.

Vi förbereder deg till 100 pizzor, så det är först till kvarn som gäller. De varianter vi kommer att erbjuda är en vegetarisk med vår egengjorda tomatsås, riven och skivad mozzarella samt basilikaolja. Den andra är med lufttorkad skinka och ruccola sorter som ni som var hos oss i fredags fick provsmaka. 129:- styck.
Ring och förboka! Vill du avnjuta din pizza på plats har vi dessvärre ingen möjlighet att reservera bord.

Vårt Black Friday-erbjudande är valfri galette inkl ett glas vin, en öl eller en cider för 159:- Självklart har vi även goda alkoholfria alternativ.

Ni har väl inte missat att vi utökat våra öppettider? Hjärtligt välkomna till en mysig fredagskväll med oss på Nilssons!

Nya öppettider

Posted on

Från och med fredagen den 17/11 har vi utökat våra öppettider.

Måndag – Onsdag 07:00 – 18:30

Torsdag och fredag 07:00 – 20:00

Lördag 07:00 – 18:00

Söndag 09:00 – 18:00

Välkomna att ”after-worka, shoppingluncha, innan-bio- eller hockeymatchmysa hos oss med något gott att äta och dricka.

Ps. Vi kommer även från och med 17/11 att kunna erbjuda vin, öl och cider.

 

Fredagen den 17/11 är det premiär

Posted on

Ja – då är det snart äntligen dags för vår nylansering som är galetter och crêpes. Från och med fredagen den 17/11 kommer det även vara möjligt för våra kunder att avnjuta ett glas vin, öl eller cider.

Hjärtligt välkomna på festlig premiär! Underhållning från 17 men galetteservering redan från 11:00.

Hoppas vi ses!

Veckans soppa veckan 45

Posted on

Vi kör en favorit i repris – Jordärtskocksoppa. Denna gång med knaperstekt bacon. Till soppan bjuds gott bröd, lättdryck, kaffe eller te och en liten kaka. 11:00-14:00 står soppbuffén framdukad.

Hjärtligt välkomna!

Boka in datumet 17/11!

Posted on

Fredagen den 17/11 händer det festliga saker på Nilssons. Boka nu in detta datum i kalendern. Mer info kommer…

Vecka 44´s soppa

Posted on

Denna vecka kan ni värma er med en krämig fisksoppa med rotsaker och smak av vitt vin. Soppbuffén står framdukad måndag till fredag, mellan 11:00-14:00. Välkomna!

Vecka 43´s soppa

Posted on

Kommande vecka erbjuder vi en gräddig och god svampsoppa. Soppbuffén står framdukad måndag till fredag 11:00-14:00.

89:- inkl smör, bröd, lätt dryck och kaffe eller te.

Hjärtligt välkomna!

Nu kör vi igång med sopplunch igen

Posted on

Vi har matiga nyheter på G under hösten – men i väntan på vår nylansering erbjuder vi en god soppa måndag till fredag mellan 11:00 och 14:00. Soppan har tagits fram med hjälp av de duktiga kockarna i Kosta. Vi kör veckans soppa och först ut blir en skaldjurssoppa med räkor. Till den serverar vi saffransaioli och gott bröd, direkt från bageriet. 89:- inkl vatten eller lättdryck, kaffe/te och en liten kaka. Varmt välkomna till oss!

Kanelbullens dag 4/10

Posted on

Kom ihåg att beställa dina kanelbullar till kanelbullens dag. Slå oss en signal så ser vi till att din beställning finns redo när du kommer, och så slipper du riskera att du, dina vänner eller kollegor får stå utan.

En massa nya praliner i butiken

Posted on

Denna vecka har vi haft det stora nöjet att ha Hanna Assarsdotter hos oss för att utveckla vårt pralinsortiment. Välkomna in för att njuta av, och avnjuta hennes fantastiska praliner.

Mikael Damberg kom på besök

Posted on

Idag fick vi besök av Sveriges Närings- och innovationsminister, Mikael Damberg. Mikael ville ta tillfället i akt och gratulera Anders till den fina utmärkelsen Världens bästa konditor.

Vi hoppas att fikan som köptes med till besöket efter, föll alla i smaken.

Fina nomineringar för Nilssons Konditori och Anders

Posted on

Drygt 400 av de bästa kockarna, servitörerna/servitriserna, sommeliererna och konditorerna har fått frågan om vilka kollegor de ser upp till mest. Nilssons Konditori & Bageri har nominerats i kategorin Konditorernas konditori och Anders Oskarsson i kategorin Konditorernas konditor.

Vi är så glada för nomineringarna och tackar ödmjukast våra branschkollegor för att de lagt sin röst på oss. Tack!!

9 oktober är det prisutdelning, och nu håller vi krampaktigt våra tummar…

Du hittar alla nominerade HÄR

 

Vi firar fin utmärkelse och 2000 följare med en ny bakelse

Posted on

Nu hittar du en nyframtagen läcker bakelse hos oss, för att fira Anders fina utmärkelse och att vi nu har över 2000 följare på Instagram. Mandelsockerkaka, blåbärscreme och vaniljyoughurtmousse.

Tack alla ni som vill följa oss, och alla ni som vi får nöjet att serva med godsaker i butiken. Utan er….

Vår konditor – bäst i världen

Posted on

Stort grattis till vår konditor Anders Oskarsson och Nilssons konditori då Anders i måndags blev informerad om att världsförbundet för bagare och konditorer, UIBC, utsett Anders till Årets Konditor i Världen 2017. – ” Jag är så otroligt glad och det är med stor ödmjukhet som jag den 5 oktober åker till Mexico för att hämta hem priset! Tack Günther Koerffer för att du trodde på mig…det är verkligen en stor ära för mig…om inte den största i mitt yrkesliv!”, säger Anders.

Kanelbullens Dag

Posted on

 

IMG_1163

Kanelbullens Dag kom till 1999 och infaller samma datum varje år, den 4 oktober. Dagen kom till för att uppmärksamma och hedra den rika bulltraditionen som finns i Sverige.

Självklart vill vi också uppmärksamma denna dag och kommer fylla upp butiken med massor av våra goda kanelbullar. Så välkomna in och fira!

Världens Barnbakelse

Posted on

världensbarn hemsidan

Världens Barn är en insamlingskampanj som pågår under september och oktober. Målet är att samla in pengar för att kunna skapa de förutsättningar som barn i alla länder har rätt till så som hälsa, utbildning och en värdig framtid.

Hos oss kommer ni att kunna köpa Världens Barnbakelser från och med den 26 september och för varje såld bakelse går 3:- till Världens Barn. Bakelsen består av två sorters mousse, jordgubb och vanilj, samt en sockerkaksbotten!

 

Tävlingen Årets Bagare 2014 är avgjord!

Posted on

martin årets bagare

Under helgen 18-20 september tävlade Martin i Årets Bagare på Bageri & Konditorimässan i Kista. Tyvärr kom han inte bland de tre bästa men vi är ändå väldigt stolta över hans insats! Tävlingen arrangeras av Sveriges bagare & konditorer och pågick under sex timmar.

Finalisterna tävlade i sju delmoment: vanliga baguetter, freestylebaguetter, kuvertbröd, croissanter, pain au chocolat, vetebullar med kanel och matbröd

Under vissa dagar den närmaste tiden kommer det finnas en del av hans bröd i butiken så passa på kom in och köp med något gott hem!

 

Posted on

boggbild

Kocklandslaget 2013

Posted on

IMG_2763

Ett nytt kocklandslag är uttaget och vi är stolta över att kunna presentera att vår ena konditor och delägare Anders Oskarsson är en av medlemmarna!! Anders är en av tre konditorer som valts ut att tävla för Sverige tillsammans med 12 kockar. Med siktet inställt på guld i VM 2014 samt OS 2016 ser vi fram emot att få följa laget! För mer information besök http://www.kocklandslaget.se/.

 

Surfa fritt på Nilssons

Posted on

Behöver du jobba, checka in på Facebook, kolla de senaste nyheterna eller göra något annat på nätet använder du förstås vårt trådlösa nätverk. Fråga efter logginuppgifter i kassan.